Sökresultat

Filtyp

Din sökning på "*" gav 532868 sökträffar

Forskare om konsumtionens julafton: Black Friday

Publicerad 19 november 2019 Nuförtiden rear butikerna sina varor redan innan julafton i allt från Singles Day till Black Week. Eller? Är det ens rea? Eller bara ett knep för att få oss att handla saker vi inte behöver? Emma Samsioe, postdoktor i service management och tjänstevetenskap kommenterar konsumtionsfenomenen. Företag behöver ta ansvar att inte ta fram klädesplagg som har en stor miljöpåve

https://www.ses.lu.se/artikel/forskare-om-konsumtionens-julafton-black-friday - 2025-03-07

Ny forskningsmiljö ska stärka forskning och undervisning inom kultur och kreativitet

Publicerad 21 november 2019 Akvarell av Cecilia Fredriksson CROCUS är en ny forskningsmiljö där forskare från flera delar av Lunds universitet medverkar. Målet är inställt på att skapa en dynamisk forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på kulturella och kreativa näringar. Kultur och kreativitet är idag starkt betydelsebärande samhällsfenomen som också är centrala för både personlig och lokal u

https://www.ses.lu.se/artikel/ny-forskningsmiljo-ska-starka-forskning-och-undervisning-inom-kultur-och-kreativitet - 2025-03-07

”Black Friday skulle kunna vara ett tillfälle för handlare att visa att de står för hållbarhet.”

Publicerad 29 november 2019 Bild: Hussein El-alawi, Sydsvenskan Idag, den fjärde fredagen i november, infaller Black Friday. Både konsumenter och handlare måste ifrågasätta den oansvariga konsumtion som denna dag ger upphov till, skriver Christian Fuentes och Emma Samsioe, konsumtionsforskare vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap. Var tredje svensk köper något på Black Frid

https://www.ses.lu.se/artikel/black-friday-skulle-kunna-vara-ett-tillfalle-handlare-att-visa-att-de-star-hallbarhet - 2025-03-07

Helsingborgs Handelsförenings satsning på unga forskare ska stärka Lunds universitet

Publicerad 3 december 2019 Helsingborgs Handelsförening har under många år stöttat forskning och utbildning vid Lunds universitet. Nu fortsätter satsningen med inriktning på unga forskartalanger vid Campus Helsingborg. Målet är att unga disputerade forskare ska få bättre möjligheter att bygga upp sin framtida forskning och karriär. Den nya strategiska satsningen innebär att Helsingborgs Handelsför

https://www.ses.lu.se/artikel/helsingborgs-handelsforenings-satsning-pa-unga-forskare-ska-starka-lunds-universitet - 2025-03-07

Stora turism­priset 2019

Publicerad 9 december 2019 Från vänster Malin Zillinger, Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom Turism, Gunilla Nordlöf, gd Tillväxtverket, Mats Thorburn, Fjärdhundraland samt Jennie Nilsson, landsbygdsminister. Foto: Ulf Berglund Den ekonomiska föreningen Fjärdhundraland från Uppsala län vinner Stora Turismpriset 2019. Priset på 100 000 kronor delas ut den 4 december. Så här motiverar juryn valet

https://www.ses.lu.se/artikel/stora-turism-priset-2019 - 2025-03-07

Så blir butiken en destination

Publicerad 12 december 2019 Handelsplatser har genom alla tider attraherat konsumenter och delvis fungerat som destinationer. Till vissa handelsplatser och butiker reser konsumenter från hela landet, ibland även från andra länder, medan andra handelsplatser kämpar för att nå lokala konsumenter. Vad är det som gör att en handelsplats eller en butik blir en betydande destination med en stark attrakt

https://www.ses.lu.se/artikel/sa-blir-butiken-en-destination - 2025-03-07

Forskare mötte industrin i vetenskapliga samtal om tång

Publicerad 20 december 2019 Eva Nordberg och Filippa Säwe Science and Innovation Talks arrangeras av Tetra Pak och är ett samarbete med Lunds universitet, där forskare deltar med presentationer för Tetra Paks anställda. Tidigare i december hade mötet temat tång och på plats var forskaren Filippa Säwe som presenterade från forskningsprojektet "Marine food resources for new markets". "Marine food re

https://www.ses.lu.se/artikel/forskare-motte-industrin-i-vetenskapliga-samtal-om-tang - 2025-03-07

Ny bok: Fika, Hygge and Hospitality

Publicerad 20 december 2019 Christer Eldh och Fredrik Nilsson är redaktörer för den nya boken "Fika, Hygge and Hospitality : The Cultural Complexity of Service Organisation in the Öresund Region." Om boken: Hospitality. The word steers our attention towards good food, excellent service and perhaps a nice place to rest. Sometimes it refers to the “DNA” or special spirit that characterises those who

https://www.ses.lu.se/artikel/ny-bok-fika-hygge-and-hospitality - 2025-03-07

"Service Management har gett mig en trygg grund"

Publicerad 16 januari 2020 Tre snabba frågor till Angelica Alfvén, som tog examen från Service management 2018. Vad arbetar du med i dag?- Idag jobbar jag på ett konsultföretag med ansvar för att kontoret ska gå runt och att alla konsulter ska trivas. Uppgifterna varierar mycket vilket är väldigt kul, mest av allt tycker jag om att planera våra event och jobba med employer branding!Hur har Service

https://www.ses.lu.se/artikel/service-management-har-gett-mig-en-trygg-grund - 2025-03-07

Josefine Östrup Backe spikade sin avhandling

Publicerad 17 januari 2020 Igår hördes hammarslagen från tredje våningen på Campus Helsingborg. Det var Josefine Östrup Backe som traditionsenligt spikade sin doktorsavhandling, efter många års arbete. Nu är siktet inställt på disputationen den 7 februari. Josefine Östrup Backes avhandling har titeln Enacting "the local" in culinary turism: A study of culinary actors and their practices. Det överg

https://www.ses.lu.se/artikel/josefine-ostrup-backe-spikade-sin-avhandling - 2025-03-07

Webinarium om överturism

Publicerad 30 januari 2020 Inom ramen för forskningsprojektet ”Urban turismutveckling i förnyelse” kommer en ny webbinariumserie att starta. Första tillfället är 28 februari. Syftet med webbinerierna är att bidra till kunskapsutveckling och kunskapsutbyte mellan olika intressenter. Forskarna vill skapa en plattform för möten mellan akademi, näring och offentlig verksamhet. Under de kommande åren k

https://www.ses.lu.se/artikel/webinarium-om-overturism - 2025-03-07

Turismbranschens utbildningsbehov

Publicerad 31 januari 2020 För att öka samverkan mellan turism- och upplevelsebranschen, utbildning och forskning bjuder Institutionen för Service management och tjänstevetenskap årligen in aktörer och organisationer till branschmöte. Årets första möte hade temat Branschens utbildningsbehov. Under torsdagen samlades representanter från turism- och upplevelsebranschen och forskare från institutione

https://www.ses.lu.se/artikel/turismbranschens-utbildningsbehov - 2025-03-07

Vad gör en Visual Merchandiser?

Publicerad 29 januari 2020 Den frågan besvarades under Helena Mattsons gästföreläsning för studenterna som läser första året på Retailinriktningen.  Helena Mattson från Wow kommunikation besökte oss i veckan för en  gästföreläsning. Hon berättade för studenterna om sitt arbete med visual merchandising och konceptutveckling inom handel. Hon pratade bl a om aktuella trender inom detaljhandel och hur

https://www.ses.lu.se/artikel/vad-gor-en-visual-merchandiser - 2025-03-07

IKEA välkomnade retailstudenter

Publicerad 6 februari 2020 Studiebesök på IKEA är ett återkommande inslag för studenter som läser första året på retail-inriktningen. I år var det IKEA Helsingborg som välkomnade studenterna och gav dem en bra inblick i verksamheten och hur IKEA är som arbetsplats. Retailstudenterna som nu läser kursen "Butiken i ett digitaliserat handelslandskap" togs väl emot på IKEA varuhuset i Helsingborg av M

https://www.ses.lu.se/artikel/ikea-valkomnade-retailstudenter - 2025-03-07

Josefine Østrup Backe disputerade med avhandling om kulinarisk turism

Publicerad 10 februari 2020 Fredagen den 7 februari var det dags för Josefine Østrup Backe att försvara sin avhandling Enacting ”the local” in culinary tourism: A study of culinary actors and their practices och kunde därefter titulera sig doktor i tjänstevetenskap. Om avhandlingenDet övergripande syftet med avhandlingen är att studera hur kulinarisk turism blir till som en ekonomisk, social och k

https://www.ses.lu.se/artikel/josefine-ostrup-backe-disputerade-med-avhandling-om-kulinarisk-turism - 2025-03-07

Emma Samsioe får stipendium från Helsingborgs Handelsförening

Publicerad 17 februari 2020 De fyra stipendiaterna tillsammans med Annika Olsson, rektor vid Campus Helsingborg och Sven Rosenkvist, verkställande ledamot i Helsingborgs Handelsförening. Helsingborgs Handelsförening satsar på unga forskartalanger vid Campus Helsingborg och delar ut stipendium till fyra unga lovande forskare. En utav stipendiaterna är Emma Samsioe från Institutionen för service man

https://www.ses.lu.se/artikel/emma-samsioe-far-stipendium-fran-helsingborgs-handelsforening - 2025-03-07

Masterstudent startar operaworkshop för barn

Publicerad 26 februari 2020 Albert Montañez är countertenor och har uppträtt runt om i världen. Nu studerar han masterprogrammet i service management, inriktning Culture and Creativity. Genom Visionsfonden Helsingborg har han fått stipendium för att starta upp ett projekt där barn får skapa sin egen opera. Den 14 mars startar  tre månaders programmet med workshoptillfällen på Tryckeriet i Helsingb

https://www.ses.lu.se/artikel/masterstudent-startar-operaworkshop-barn - 2025-03-07

På tur till Köpenhamn

Publicerad 27 februari 2020 Studenterna som läser sista året Service management - Tourism & Hotel spenderade en dag i Köpenhamn. Under en gedigen stadsvandring skulle de bland annat reflektera över Köpenhamn som turistdestination. Lärarna Malin Zillinger och Jan-Henrik Nilsson tog studenterna genom Christianshavn och Christiania, vidare till Nyhavn, flottans gamla bostadsområde Nyboder och till To

https://www.ses.lu.se/artikel/pa-tur-till-kopenhamn - 2025-03-07

Nytt projekt på pixlapiren

Publicerad 28 februari 2020 Studenter från Health-inriktningen tillsammans med ansvarig lärare Henrik Loodin. Health-inriktningen har fått 10.000 kronor av visionsfonden i Helsingborgs stad till att under tre år pixla en pixel på Oslopiren. Projektet har precis startat upp och studenterna var och besökte "sin pixel". En pixel är en yta på 10x10m (100kvm) och på denna ska studenterna förverkliga en

https://www.ses.lu.se/artikel/nytt-projekt-pa-pixlapiren - 2025-03-07