Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • LIVA29
Psykisk sjukdom och ohälsa är existentiella erfarenheter vi kan få en fördjupad förståelse av genom litterära skildringar.
I den här kursen utforskar vi litterära skildringar av psykisk sjukdom och ohälsa för att ge litteraturvetenskapliga och existentiella perspektiv på dessa teman och på enskilda verk. Du får grundläggande kunskaper om linjer i litteraturhistoriens behandling av psykisk sjukdom och ohälsa och får lära dig att tolka, förstå och diskutera enskilda verk, såväl litterära som essäistiska och analytiska.
Kursen uppmärksammar särskilt tematikens potential att bearbeta å ena sidan existentiella frågeställningar och å andra sidan frågeställningar av relevans för den som är verksam inom vård och omsorg. Den syftar också till att skapa insikter om tvärvetenskapliga möjligheter i mötet mellan dessa olika miljöer.
Undervisningen sker online i form av föreläsningar och ca 10 seminarier. Närvaro på 80 % av seminarierna är obligatoriskt. Det förutsätts att den studerande deltar på dessa villkor och har tillgång till dator med nätuppkoppling. Institutionen lämnar information om de tekniska kraven för deltagande i undervisning och examination.
Kurstillfälle:
vårterminen 2025
Studiesätt:
halvfart,
distanskurs
Kursperiod:
2025-02-24 – 2025-05-04
Anmälningskod:
LU-72306
Behörighet:
Grundläggande behörighet
Introduktionsmöte: Onsdagen den 26 februari kl. 17.00 – 19.00
Lärare:
Katarina Bernhardsson,
Katarina Båth
Introduktionsmöte
Vårterminen 2025
Onsdagen den 26 februarikl. 17.00 – 19.00
Second Admission Round
Nationell ansökningsomgång
Vårterminen 2025
Sen anmälan
Öppen för sen anmälan