Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • SVEB40
Lär dig vad det innebär att skriva vårdat, enkelt och begripligt!
Vad innehåller kursen?
Under kursen får du lära dig om klarspråk med utgångspunkt i Språklagens elfte paragraf som dikterar att språket i offentlig verksamhet ska vara vårdat, enkelt och begripligt. Du får öva på att skriva, analysera och bearbeta texter i olika genrer och för olika målgrupper. Du lär dig också att arbeta konstruktivt med respons som en del av skrivprocessen. Under kursen får du lära dig grundläggande grammatisk terminologi, och du får ett teoretiskt perspektiv på hur yrkeslivsskrivande bör planeras i enlighet med språklagen och aktuell forskning.
Vem vänder sig kursen till?
Kursen vänder sig till dig som på olika sätt använder skrivande och texter inom ditt studie- eller yrkesliv, och som vill få fler verktyg för att förbättra både dina egna och andras texter.
Kursens placering i din studiegång
Studieämnet Svenska kan du läsa som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp), och det kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex. Filosofie kandidatexamen 180 hp). Utbildning i svenska/nordiska språk finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i Språk och språkvetenskap.
Kurstillfälle:
vårterminen 2025
Studiesätt:
kvartsfart,
eftermiddagstid
Kursperiod:
2025-01-20 – 2025-06-08
Anmälningskod:
LU-76711
Behörighet:
Grundläggande behörighet.
Introduktionsmöte: Tisdagen den 21 januari kl. 16.15 – 18.00 i SOL:H135a
- Schemat är ännu inte klart. Mer information visas 2024-12-19.
- Bibliotekets ämnesguide Nordiska språk
Second Admission Round
Nationell ansökningsomgång
Vårterminen 2025
Sen anmälan
Öppnar 13 december